Învățăm ce este simțul măsurii împreună cu ursulețul Marmi


Programul de lectură Chișinăul citește../copiii, adună în sălile bibliotecii tot mai mulți copii dornici de a citi sau a asculta poveștile din cartea În ospeție la ursulețul Marmi.
Recent o grupă de copii de la Grădinița nr. 149 din capitală au fost la bibliotecă pentru a învăța împreună cu ursulețul Marmi ce este simțul măsurii.

 

Bibliotecara Betca Ecaterina le-a citit copiilor povestea ursulețului Marmi care iubea foarte mult dulciurile și care într-o zi după ce a mâncat prea multe dulciuri s-a îmbolnăvit și doctorul Girafa i-a spus că trebuie să aibă simțul măsurii. Dar ce este simțul măsurii? Copii împreună cu ursulețul au aflat de la vânt, de la val, de la soare. După ce am citit povestea am răspuns la întrebări și am avut împreună cu copii o discuție pentru a vedea dacă ei au simțul măsurii analizând diferite situații: atunci când mănâncă, se joacă, stau la calculator, vorbesc, dorm etc și cei care s-au simțit în unele cazuri cu „musca pe căciulă”, au promis că de acum înainte vor încerca întotdeauna să aibă simțul măsurii. Copiilor le-a plăcut foarte mult povestea și vor veni la bibliotecă să le citim împreună și pe celelalte patru povești terapeutice din cartea lui Mircea și Jana Grecu În ospeție la ursulețul Marmi.

Это слайд-шоу требует JavaScript.

Реклама