La bibliotecă după povești


Clubul Caruselul de basmeOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cititorii nu se nasc, dar se formează încă din copilărie. Și pentru că dorim să avem cât mai mulți cititori, încercăm să facem tot posibilul ca copiii să citească și să vină la bibliotecă din plăcere. Pentru a le cultiva gustul pentru lectură copiilor mici încercăm să le citim povești, căci se știe că celor mici cel mai mult le plac poveștile. De aceea biblioteca Alecu Russo are un serviciu “Caruselul de basme”, care este pentru copiii de la 4 la 8 ani, dar pot veni și mai mici dacă sunt însoțiți de părinți sau bunici. În cadrul acestui serviciu citim, povestim, înscenăm povești, organizăm victorine, desenăm personajele îndrăgite.

Timp de aproximativ o oră copiii vor asculta povești, se vor întâlni cu personajele preferate. Recent o nouă grupă de la grădinița nr. 149 s-au înscris la “Caruselul de basme”. Prin intermediul unor jocuri, întrebări am văzut ce povești cunosc copii, am trecut prin poveștile Capra cu trei iezi, Scufița roșie, Punguța cu doi bani, apoi am făcut o listă a poveștilor pe care copiii vor să le asculte în continuare.
Dacă aveți acasă un copil de vârstă preșcolară vă invităm la bibliotecă pentru a participa la serviciul “Caruselul de basme” care are loc în fiecare zi de miercuri ora 10:00.

Реклама