BiblioInfo


Computerul şi tehnologiile informaţionale au un rol foarte mare în viaţa preadolescenţilor. Cunoaşterea calculatorului reprezintă o necesitate pentru ei în zilele noastre, preadolescenţii apelează la el atunci când vor să se joace, sa se odihnească sau atunci când îşi fac temele pentru acasă. El le uşurează foarte mult activitatea.

Există însă foarte mulţi copii care cunosc doar cum să se joace sau să caute anumită informaţie pe internet, dar nu ştiu de exemplu cum să facă şi să prezinte pentru activităţile şcolare sau extraşcolare un referat sau un proiect în formă electronică.

Deoarece calculatorul reprezinta independenţă, cunoaştere, rezolvarea rapidă a multor întrebări, filiala A. Russo a demarat recent un nou serviciu pentru preadolescenţi în cadru căruia copiii au posibilitatea să înveţe mai mult despre cum să folosească corect şi avantajos calculatorul, tabletele şi scanerul.

În cadrul acestui serviciu copii vor studia următoarele teme:

— Să învăţăm calculatorul;

— Căutarea informaţiei pe internet: folosirea operatorilor de căutare;

— Elementele esenţiale ale programului  Word;

— Elementele esenţiale ale programului Power Point.

— Instruire în vederea folosirii avantajoase a tabletelor; 

— Cum să folosim scanerul;

Recent s-a încheiat cursul cu prima grupă, iar participanţii au rămas foarte mulţumiţi. Lecţiile au fost presărate cu multe exerciţii practice, jocuri dinamice şi desigur multă voie bună.

Doritorii de a se înscrie la următoarele sesiuni sunt aşteptaţi la bibliotecăa Alecu Russo.

Это слайд-шоу требует JavaScript.

Реклама

2 Replies to “BiblioInfo”

Обсуждение закрыто.